Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά του Χανουκά

Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά του Χανουκά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακροδεξιός Πολωνός βουλευτής χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να σβήσει τα κεριά Χανουκά στο κοινοβούλιο της χώρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με μέλη της εβραϊκής κοινότητας, προκαλώντας οργή και οδηγώντας τον πρόεδρο του σώματος να τον αποκλείσει από τη συνεδρίαση.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο TVN24 δείχνουν τον Γκρέγκορζ Μπράουν του κόμματος της Συνομοσπονδίας να χρησιμοποιεί τον πυροσβεστήρα από το λόμπι του κοινοβουλίου μέχρι εκεί που ήταν τα κεριά, δημιουργώντας ένα λευκό σύννεφο και αναγκάζοντας τους φρουρούς ασφαλείας να μεταφέρουν τους παριστάμενους εκτός του κτιρίου.

Μέλη της εβραϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, είχαν πάει στο κοινοβούλιο ύστερα από πρόσκληση του προέδρου για τους ετήσιους εορτασμούς του Χανουκά.


Ο Μπράουν ανέβηκε στο βήμα και περιέγραψε το Χανουκά ως «σατανικό», υποστηρίζοντας ότι αποκαθιστούσε την «κανονικότητα».

Ερωτηθείς αμέσως μετά το περιστατικό αν ντρέπεται, ο Μπράουν απάντησε: «Οσοι συμμετέχουν σε πράξεις σατανικής λατρείας, θα πρέπει να ντρέπονται».

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο Μπράουν θα χάσει το μισό του μισθού του για τρεις μήνες και όλα τα βουλευτικά έξοδα για έξι μήνες.

«Δεν θα υπάρξει ανοχή στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό όσο είμαι πρόεδρος του κοινοβουλίου», είπε ο Χολόουνια στους δημοσιογράφους.

Ο Μπράουν, ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει σάλο πλησιάζοντας και φωνάζοντας στους βουλευτές ενώ μιλούσαν, έφυγε από την αίθουσα, σφίγγοντας τα χέρια με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές.

Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά του Χανουκά-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT