WSJ: Το Ισραήλ γεμίζει θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

WSJ: Το Ισραήλ γεμίζει θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε η Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι η διαδικασία πιθανότατα θα διαρκέσει εβδομάδες.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είπαν ότι η διαδικασία θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταστροφή των τούνελ, στα οποία το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς κρύβει ομήρους και πυρομαχικά, ανέφερε η εφημερίδα.

Αλλοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα έθετε σε κίνδυνο την παροχή πόσιμου νερού στη Γάζα, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν σχολίασε ενώ εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας δεν απάντησε σε αίτημα της WSJ για σχόλιο.

Παρέμβαση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η υποστήριξη προς το Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα αρχίζει να φθίνει λόγω των αδιάκριτων βομβαρδισμών στη Γάζα, που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους.

«Αρχίζουν να χάνουν αυτήν την υποστήριξη», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

Τόνισε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει τη σκληροπυρηνική κυβέρνησή του.

Με πληροφορίες από την Wall Street Journal, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT