Γερμανία: Υποχωρεί, κι άλλο, η δημοτικότητα του Σολτς

Γερμανία: Υποχωρεί, κι άλλο, η δημοτικότητα του Σολτς

Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους ξεχωρίζει ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη χώρα, ενώ ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς βλέπει, στον αντίποδα, τη δημοτικότητά του να φθίνει.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη χώρα, ενώ ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς βλέπει, στον αντίποδα, τη δημοτικότητά του να φθίνει.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ο Μπόρις Πιστόριους (SPD) διατηρεί τον τίτλο του δημοφιλέστερου πολιτικού, με ποσοστό 53%, ενώ ακολουθείται από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU), με 46,2%. Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση βρίσκονται δύο χριστιανοδημοκράτες (CDU) πρωθυπουργοί γερμανικών κρατιδίων, o Χέντρικ Βουστ από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και ο Μπόρις Ράιν από την Έσση.

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, μετά την αποχώρησή της από την Αριστερά και την ίδρυση νέου φορέα, βλέπει τη δημοτικότητά της να αυξάνεται, στο 40,5%. Ο αρχηγός του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ βρίσκεται στην έκτη θέση με 40,3%, μαζί με τον αρχηγό του CDU Φρίντριχ Μερτς. Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι), με 37,2%, βρίσκεται στη 14η θέση, πίσω και από την αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD Αλίς Βάιντελ (37,7%). Στην 15η θέση της κατάταξης με 36,3% βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας (Πράσινοι) Ρόμπερτ Χάμπεκ και στην 16η με 36,2% ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) και υπουργός Οικονομίας Κρίστιαν Λίντνερ, ενώ  στην 17η θέση ακολουθεί ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς με 34,3%. Στην 20η και τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) με 31,8%. Η κυρία Φέζερ έχασε πρόσφατα τις κρατιδιακές εκλογές στην Έσση, ενώ αντιμετωπίζει δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της στα θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT