Αμερικανικό πολεμικό πλοίο «κατέρριψε drone των Χούθι»

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο «κατέρριψε drone των Χούθι»

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από την Υεμένη, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αντιτορπιλικό Mason του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) των Χούθι που απογειώθηκε από την Υεμένη, σύμφωνα με Αμερικανό  αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Με βάση την ίδια ανώνυμη πηγή, το drone κατευθυνόταν προς το αντιτορπιλικό, καθώς το τελευταίο είχε αναπτυχθεί για να απαντήσει σε αναφορές για μια επίθεση σε ένα εμπορικό πλοίο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Χούθι είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά του πλοίου Ardmore Encounter χρησιμοποιώντας μικρά ταχύπλοα και στη συνέχεια εκτοξεύοντας δύο πυραύλους που δεν πέτυχαν το πλοίο. Το Adrmore Encounter δεν ανέφερε ζημιές ή τραυματισμούς και συνέχισε την πορεία του, ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το περιστατικό σημειώνεται μια ημέρα μετά αφότου οι Χούθι δήλωσαν ότι έπληξαν με πύραυλο το νορβηγικό δεξαμενόπλοιο Strinda, μια ακόμη επίθεση των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών της Υεμένης, σε απάντηση για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT