Φον ντερ Λάιεν: Ζητά κυρώσεις στους «εξτρεμιστές εποίκους» της Δυτικής Οχθης

Φον ντερ Λάιεν: Ζητά κυρώσεις στους «εξτρεμιστές εποίκους» της Δυτικής Οχθης

«Η βία των εποίκων δεν έχει καμία σχέση με τη μάχη κατά της Χαμάς και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους «εξτρεμιστές εποίκους» που εμπλέκονται σε επιθέσεις στη Δυτική Οχθη είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η βία από εξτρεμιστές εποίκους θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές μιας διαρκούς ειρήνης και θα μπορούσε να αυξήσει την περιφερειακή αστάθεια», είπε χαρακτηριστικά η Φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στις επιθέσεις στη Δυτική Οχθη. Πρέπει να λογοδοτήσουν. Αυτή η βία δεν έχει καμία σχέση με τη μάχη κατά της Χαμάς και πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, μετά τα τραγικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου έχει σημειωθεί απότομη αύξηση των επιθέσεων από εποίκους κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη. Ωστόσο, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες που εργάζονται στην περιοχή έχουν εκφράσει εδώ και χρόνια την ανησυχία τους για βιαιότητες.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση Peace Now. Πολλοί από αυτούς τους οικισμούς φυλάσσονται αυστηρά και είναι περιφραγμένοι και απαγορευμένοι για τους Παλαιστίνιους. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θεωρεί τους οικισμούς αυτούς παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Ισραήλ έχει επικριθεί για το γεγονός ότι επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την επέκτασή τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT