ΗΠΑ: Εχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στο Ισραήλ για τα θύματα στη Γάζα

ΗΠΑ: Εχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στο Ισραήλ για τα θύματα στη Γάζα

«Δεν υπαγορεύουμε» στην ισραηλινή κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε ανησυχίες για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα και για τις συνέπειές της στον άμαχο πληθυσμό και τις έχουμε εκφράσει», δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά τη χθεσινή δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν που έκανε λόγο για «τυφλούς» ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει την «πρόθεσή του» να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Γάζα και πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται σε αυτήν την πρόθεση».

Τα σχόλια αυτά διατυπώνονται μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εκτίμησε την Τρίτη, ότι το Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας λόγω «τυφλών» βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Τζον Κίρμπι προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δημόσιες πλέον αποκλίσεις μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ένα «νέο μήνυμα» από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προσπάθησε ακόμη να περιορίσει τον αντίκτυπο άλλων δηλώσεων του Μπάιντεν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να «αλλάξει» τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του και αποδοκίμασε την αντίθεση της σημερινής κυβέρνησης σε μια λύση δύο κρατών.

«Δεν υπαγορεύουμε» στην ισραηλινή κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT