Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην κινητοποιηθούν στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην κινητοποιηθούν στην Ερυθρά Θάλασσα

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει κίνηση σε περιοχή όπου έχουμε την υπεροχή» τόνισε ο υπουργός Αμυνας του Ιράν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Αστιανί προειδοποίησε ότι η προτεινόμενη πολυεθνική δύναμη κρούσης με την υποστήριξη των ΗΠΑ για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα θα αντιμετωπίσει «εξαιρετικά προβλήματα», όπως ανέφεραν σήμερα Πέμπτη τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σχόλια του Αστιανί ήρθαν αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με άλλες χώρες για τη δημιουργία ειδικής δύναμης έπειτα από σειρά επιθέσεων των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Εχουμε υπεροχή στην περιοχή» 

«Αν κάνουν τέτοια παράλογη κίνηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξαιρετικά προβλήματα», δήλωσε ο Αστιανί στο επίσημο Ιρανικό πρακτορείο(ISNA).

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει κίνηση σε περιοχή όπου έχουμε την υπεροχή» είπε, αναφερόμενος στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Αστιανί δεν διευκρίνισε ποια μέτρα είναι διατεθειμένο να λάβει το Ιράν σε απάντηση στη σύσταση μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ομάδας κρούσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT