Ρωσία: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου η κράτηση του δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς

Ρωσία: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου η κράτηση του δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς

Ο διαπιστευμένος στη Ρωσία ανταποκριτής της Wall Street Journal είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο με την κατηγορία της κατασκοπείας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Εβαν Γκερσκόβιτς, πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024.

Ο Εβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη από τις ρωσικές Αρχές στο Γεκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, στις 29 Μαρτίου.

Εκτοτε, κρατείται στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας.

Ο έγκριτος 32χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει εργαστεί ως διαπιστευμένος ανταποκριτής στη Ρωσία όχι μόνο για τη Wall Street Journal αλλά και για το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η Μόσχα δεν έχει, προς το παρόν, στοιχειοθετήσει αυτές τις κατηγορίες, ενώ η σχετική διαδικασία έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ορισθεί ημερομηνία δίκης.

Η σύλληψη του Γκερσκόβιτς πραγματοποιήθηκε με φόντο την ένταση που κορυφωνόταν μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον, από την πλευρά της, κατηγορεί τη Μόσχα ότι προχωρά σε συλλήψεις Αμερικανών με απώτερο στόχο να τους «ανταλλάξει» με Ρώσους που κρατούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT