Κ. Λαγκάρντ: Καμία συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων

Κ. Λαγκάρντ: Καμία συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων

«Είμαστε αποφασισμένοι να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2% μεσοπρόθεσμα», σημείωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κριστίν Λαγκάρντ διέψευσε όσους προβλέπουν μειώσεις επιτοκίων στην Ευρωζώνη σύντομα, ενώ επανέλαβε ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ παρά τις χαμηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2% μεσοπρόθεσμα», επανέλαβε η επικεφαλής της ΕΚΤ, κάτι που, όπως είπε, αναμένεται το 2025.

Η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα και στην ανακοίνωσή της δεν έκανε καν νύξη για πιθανή μείωση, τονίζοντας αντίθετα ότι ο πληθωρισμός θα ανακάμψει σύντομα και ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ισχυρές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, η οποία αποκάλυψε ότι ανακάμπτει από κορωνοϊό, κάτι που ήταν εμφανές από τον χαμηλό τόνο της φωνής της και τον βήχα που είχε.

«Μήπως θα πρέπει να γίνουμε λιγότερο επιφυλακτικοί; Το αναρωτηθήκαμε αυτό. Οχι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαμηλώσουμε τον βαθμό επιφυλακής», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση.

«Δεν συζητήσαμε καθόλου τη μείωση των επιτοκίων. Καμία συζήτηση, καμία συζήτηση», δήλωσε κατηγορηματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT