Γερμανία: Συνελήφθησαν μέλη της Χαμάς ως ύποπτα για τρομοκρατικές επιθέσεις

Γερμανία: Συνελήφθησαν μέλη της Χαμάς ως ύποπτα για τρομοκρατικές επιθέσεις

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβηθούν ξανά», δήλωσε o Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν αφού κρίθηκαν ύποπτα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε εβραϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα γερμανικές εισαγγελικές αρχές.

Τρεις από τους υπόπτους έχουν τεθεί υπό κράτηση στο Βερολίνο και ένας άλλος στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών, οι επιθέσεις κατά Εβραίων σε εβραϊκά ιδρύματα έχουν επίσης αυξηθεί στη χώρα μας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις.

«Συνεπώς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβηθούν ξανά για την ασφάλειά τους», τόνισε.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων από ισλαμιστές λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT