Στη Γερμανία αιφνιδιαστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Στη Γερμανία αιφνιδιαστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μετέβη στο Βισμπάντεν, σε βάση η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Φρανκφούρτη έφθασε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απ′ όπου μετέβη στο Βισμπάντεν, σε βάση η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Καβόλι, συζητήθηκε η «συνεχής υποστήριξη των ΗΠΑ για την ικανοποίηση των πιο επειγουσών αναγκών της Ουκρανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι και ο Ζελένσκι «συζήτησαν επίσης τις συνεχιζόμενες αμερικανικές και διεθνείς προσπάθειες για την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Για άλλη μια φορά πείστηκα για την εξαιρετική ποιότητα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Την χρειαζόμαστε οπωσδήποτε για τη νίκη», δήλωσε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα X.

Πρόσθεσε ότι αναμένει ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει σύντομα απόφαση για τη συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Η άφιξη του Ουκρανού προέδρου έγινε γνωστή νωρίτερα από την αστυνομία της Φρανκφούρτης, η οποία ενημέρωσε μέσω «Χ» για τη διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι του Ζελένσκι στη Γερμανία, έρχεται μετά τις επισκέψεις στην Αργεντινή, τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT