Το Ισραήλ ανέσυρε τις σορούς τριών ομήρων

Το Ισραήλ ανέσυρε τις σορούς τριών ομήρων

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τις συνθήκες του θανάτου τους ούτε για το ακριβές σημείο από το οποίο ανασύρθηκαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε τις σορούς τριών Ισραηλινών, ενός πολίτη και δύο στρατιωτών, που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμική οργάνωση στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Οπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σήμερα Παρασκευή, ο 28χρονος Ελία Τολεντάνο και οι 19χρονοι στρατιώτες Νικ Μπέιζερ και Ρον Σέρμαν αναγνωρίστηκαν, έπειτα από διαδικασία υπό την καθοδήγηση ιατρικών αξιωματούχων, στρατιωτικών και ιατροδικαστών.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τις συνθήκες του θανάτου τους ή για το ακριβές σημείο στη Γάζα από το οποίο ανασύρθηκαν.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Τολεντάνο είχε απαχθεί από το υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ που μετατράπηκε σε σφαγή.

Απολογισμός των θυμάτων

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι η Χαμάς κράτησε 240 ομήρους μετά την επίθεσή της στη χώρα στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι παλαιστινιακές Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι βομβαρδισμοί και η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα τις εβδομάδες που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 19.000 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Επιπλέον, ο μισός πληθυσμός της Λωρίδας των 2,3 εκατ. κατοίκων έχει εκτοπιστεί.

Ομηροι και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Κατά τη διάρκεια της επταήμερης εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, η Χαμάς απελευθέρωσε περισσότερες από 100 γυναίκες, παιδιά και αλλοδαπούς που κρατούσε στη Γάζα, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 240 γυναικών και εφήβων που το Ισραήλ είχε φυλακίσει, σε πολλούς από τους οποίους χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Περισσότεροι από 130 όμηροι παραμένουν στη Γάζα. Κάποιοι έχουν κηρυχθεί νεκροί από τις ισραηλινές Αρχές.

Η Ενωση Παλαιστίνιων Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει στη σύλληψη περισσότερων από 4.400 Παλαιστινίων από τις 7 Οκτωβρίου και εξακολουθεί να κρατά περίπου τους μισούς χωρίς κατηγορία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT