Μακρόν: Ο Ορμπαν δεν πρέπει να «καταστήσει όμηρο την Ε.Ε.»

Μακρόν: Ο Ορμπαν δεν πρέπει να «καταστήσει όμηρο την Ε.Ε.»

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ουγγαρία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ουγγαρία όσο και για την Ευρωπαϊκή Eνωση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν «να καταστήσει την Ε.Ε. όμηρο».

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν μπόρεσαν όμως να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω του βέτο της Ουγγαρίας.

Ο Μακρόν τόνισε σε δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ότι κατά την άποψή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκε με σεβασμό κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη σύνοδο, αλλά σε αντάλλαγμα ο ίδιος ο Ορμπαν έπρεπε να σεβαστεί την Ε.Ε..

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι πίστευε ότι ο Ορμπαν πρέπει να επιδείξει «υπευθυνότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT