Ισπανία: 14 υπάλληλοι αεροδρομίου συνελήφθησαν για κλοπές

Ισπανία: 14 υπάλληλοι αεροδρομίου συνελήφθησαν για κλοπές

Ακόμα 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και 27 κοσμηματοπωλεία στην Τενερίφη βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των Αρχών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις υπάλληλοι αεροδρομίου στην Τενερίφη συνελήφθησαν καθώς βαρύνονται με υποψίες ότι έκλεψαν από αποσκευές επιβατών αντικείμενα αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η πολιτοφυλακή της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μεταξύ των κλοπιμαίων που άρπαξαν από επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στα νότια του νησιού, ήταν 29 πολυτελή ρολόγια, 22 smartphone τελευταίας τεχνολογίας και 120 κοσμήματα.

Η ισπανική πολιτοφυλακή υποψιάζεται πως οι 14 συλληφθέντες έχουν ήδη πουλήσει σε καταστήματα και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Ακόμα 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και 27 κοσμηματοπωλεία του νησιού βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σειρά καταγγελιών εκ μέρους των επιβατών. Οι κλοπές γίνονταν την ώρα που οι βαλίτσες τοποθετούνταν στον χώρο των αποσκευών των αεροσκαφών.

Κατόπιν, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε τσέπες που είχαν ράψει στο εσωτερικό των ρούχων τους ή μέσα στα ντουλάπια τους στο αεροδρόμιο, διευκρίνισε η ισπανική αστυνομία.

Το αεροδρόμιο της Τενερίφης υποδέχθηκε 10,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, το έβδομο κατά σειρά ισπανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT