Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων ζητούν ένα νέο σχέδιο διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση

Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων ζητούν ένα νέο σχέδιο διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση

«Το μόνο που παραλαμβάνουμε ξανά και ξανά είναι νεκροί όμηροι», δήλωσε η Νόαμ Πέρι, κόρη ενός Ισραηλινού ομήρου στη Γάζα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ζήτησαν σήμερα από την ισραηλινή κυβέρνηση να δράσει το συντομότερο δυνατό για να επιτύχει την απελευθέρωσή τους, μετά τον θάνατο τριών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν κατά λάθος από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι οικογένειες προέτρεψαν επίσης την κυβέρνηση να παρουσιάσει γρήγορα ένα νέο σχέδιο διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων, δύο και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

«Το μόνο που παραλαμβάνουμε ξανά και ξανά είναι νεκροί όμηροι. Η απαίτησή μας δεν είναι η μάχη, είναι μια αξίωση που θα είχε ο καθένας αν επρόκειτο για τον πατέρα του. Σκεφθείτε μας και προτείνετε τώρα ένα σχέδιο» διαπραγμάτευσης, δήλωσε η Νόαμ Πέρι, κόρη ενός Ισραηλινού ομήρου στη Γάζα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οικογενειών ομήρων στο Τελ Αβίβ.

Η δήλωση Νετανιάχου για τις διαπραγματεύσεις

Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φάνηκε να υποδηλώνει σήμερα ότι νέες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για την επιστροφή των ομήρων, μετά τη συνάντηση του αρχηγού της Μοσάντ -των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών- με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, χώρας που μεσολαβεί στη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας μερικής απελευθέρωσης ομήρων τον Νοέμβριο. «Η οδηγία που δίνω στη διαπραγματευτική ομάδα βασίζεται σε αυτή την πίεση, χωρίς την οποία δεν έχουμε τίποτα», δήλωσε.

Ο Νετανιάχου απέφυγε ερώτηση για τη συνάντηση του αρχηγού της Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, λέγοντας ότι δεν θα αποκαλύψει πληροφορίες στη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του έχει λάβει αιτήματα για κατάπαυση του πυρός, απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, αλλά «δεν θα το κάνουμε».

Παρά τις σοβαρές επικρίσεις του Κατάρ, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την επιστροφή των ομήρων μας, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT