Ρωσία: Στην Κίνα ο πρωθυπουργός Μιχαΐλ Μισούστιν – Συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ

Ρωσία: Στην Κίνα ο πρωθυπουργός Μιχαΐλ Μισούστιν – Συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ

Η Κίνα και η Μόσχα μοιράζονται την κοινή επιθυμία να αντιμετωπίσουν αυτό που παρουσιάζουν ως αμερικανική ηγεμονία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαΐλ Μισούστιν θα βρεθεί στην Κίνα από αύριο για διήμερη επίσκεψη εργασίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Πεκίνο και η Μόσχα.

Η Κίνα και η Μόσχα μοιράζονται την κοινή επιθυμία να αντιμετωπίσουν αυτό που παρουσιάζουν ως αμερικανική ηγεμονία. Οι δύο γειτονικές χώρες έχουν έλθει πιο κοντά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία δεν έχει καταδικάσει το Πεκίνο.

«Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαΐλ Μισούστιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του (Κινέζου ομολόγου του) Λι Τσιανγκ για να συμμετάσχει στην 28η τακτική συνάντηση των πρωθυπουργών Κίνας και Ρωσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουέμπιν.

O Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, καθώς και με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν κυρίως στην οικονομία, όπως ανακοίνωσε από την πλευρά της η ρωσική κυβέρνηση.

Τον Μάιο, ο Μισούστιν επισκέφθηκε τη Σανγκάη και το Πεκίνο για την υπογραφή σειράς εμπορικών συμφωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT