Οστιν: Ακλόνητη η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Οστιν: Ακλόνητη η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Το θέμα των ομήρων παραμένει «κορυφαία προτεραιότητα» για τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν καθημερινή επικοινωνία έχουν ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Γιόαβ Γκάλαντ, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο.

«Ξέρω ότι το Ισραήλ έχει αλλάξει πολύ από εκεί που ήταν στις 6 Οκτωβρίου. Γι′ αυτό και βρίσκομαι εδώ με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η αμερικανική υποστήριξη για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη. Το Ισραήλ δεν είναι μόνο του», δήλωσε ο Οστιν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της τέταρτης επίσκεψής του στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ «έχει κάθε δικαίωμα» να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «φανατική τρομοκρατική ομάδα που έχει ως σκοπό να δολοφονήσει Εβραίους και να εξαλείψει το εβραϊκό κράτος». 

«Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών. Η Χαμάς κρύβεται πίσω από αθώους Παλαιστίνιους πολίτες. Η Χαμάς δεν μιλά εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας. 

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν για την επιστροφή των ομήρων και να βοηθούν το Ισραήλ στις προσπάθειές του να τους φέρει πίσω, σημείωσε ο Οστιν, προσθέτοντας ότι το θέμα παραμένει «κορυφαία προτεραιότητα» για τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT