Ισραήλ: Προς σταδιακή μετάβαση στην επόμενη φάση στη Γάζα

Ισραήλ: Προς σταδιακή μετάβαση στην επόμενη φάση στη Γάζα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ θα μεταβεί σταδιακά στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων στον πόλεμο της Γάζας, κατά την οποία ο τοπικός πληθυσμός ενδέχεται να μπορέσει να επιστρέψει στα βόρεια της παράκτιας λωρίδας, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Αμυνας της χώρας.

«Μπορώ να σας πω ότι σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ διαφορετικών περιοχών στη Γάζα», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν στο Τελ Αβίβ.

Ο Γκάλαντ είπε ότι αυτό θα επιτρέψει στο Ισραήλ να αρχίσει να εργάζεται για την επαναφορά του τοπικού πληθυσμού «ίσως νωρίτερα στο βόρειο τμήμα της Γάζας παρά στον Νότο».

Σχεδόν καθημερινή επικοινωνία έχουν ο υπουργός Αμυνας τον ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Γκάλαντ, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο.

«Ξέρω ότι το Ισραήλ έχει αλλάξει πολύ από εκεί που ήταν στις 6 Οκτωβρίου. Γι’ αυτό και βρίσκομαι εδώ με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η αμερικανική υποστήριξη για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη. Το Ισραήλ δεν είναι μόνο του», δήλωσε ο Οστιν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της τέταρτης επίσκεψής του στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ «έχει κάθε δικαίωμα» να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «φανατική τρομοκρατική ομάδα που έχει ως σκοπό είναι να δολοφονήσει Εβραίους και να εξαλείψει το εβραϊκό κράτος». 

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT