Βίντεο με ομήρους δημοσίευσε η Χαμάς – «Ειδεχθής τρομοκρατία» λέει ο ισραηλινός στρατός

Βίντεο με ομήρους δημοσίευσε η Χαμάς – «Ειδεχθής τρομοκρατία» λέει ο ισραηλινός στρατός

Το βίντεο, που δημοσίευσαν στο Telegram οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, τελειώνει με τους τρεις ηλικιωμένους να λένε «μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βίντεο ειδεχθούς τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού το μήνυμα που αναρτήθηκε από τη Χαμάς, στο οποίο εμφανίζονται τρεις ηλικιωμένοι Ισραηλινοί όμηροι να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν στο λογαριασμό τους στο Telegram οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, εμφανίζονται τρεις άνδρες με γένια, να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ο ένας από αυτούς δηλώνει ότι ονομάζεται Χαϊέμ Μπέρι και είναι 79 ετών. Καθισμένος ανάμεσα στους δύο άλλους, μιλάει στα εβραϊκά, κοιτάζοντας την κάμερα. Οπως λέει, κρατείται με άλλους ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ότι όλοι τους ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

«Είμαστε η γενιά που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του Ισραήλ. Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκατέλειψαν εδώ», λέει ο Μπέρι.

«Πρέπει να μας απελευθερώσετε από εδώ. Δεν έχει σημασία το κόστος. Δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα, ως άμεση συνέπεια των αεροπορικών πληγμάτων των IDF. Απελευθερώστε μας χωρίς όρους. Μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το βίντεο τελειώνει με τους τρεις άνδρες να επαναλαμβάνουν τη φράση «μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις όμηροι είναι ηλικίας από 79 μέχρι 84 ετών. Oλοι τους ζούσαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ, μία από τις κοινότητες που έβαλε στο στόχαστρο η Χαμάς όταν επιτέθηκε στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Πρόκειται για ένα βίντεο ειδεχθούς τρομοκρατίας που δείχνει τη βαναυσότητα της Χαμάς απέναντι σε ηλικιωμένους, αθώους πολίτες που χρειάζονται ιατρική βοήθεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT