Γάζα: «Εκτός λειτουργίας» το νοσοκομείο αλ-Αχλι Αραμπ – «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ασθενείς»

Γάζα: «Εκτός λειτουργίας» το νοσοκομείο αλ-Αχλι Αραμπ – «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ασθενείς»

Οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούσαν το νοσοκομείο από το βράδυ της Δευτέρας ενώ προχώρησαν στη σύλληψη αρκετών γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιών, δήλωσε ο διευθυντής του

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία του νοσοκομείου αλ-Αχλι Αραμπ, ενός από τα τελευταία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, διέκοψε την Τρίτη μια επίθεση από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε ο διευθυντής του.

Οπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής του, γιατρός Φαντέλ Ναΐμ, οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούσαν το νοσοκομείο από το βράδυ της Δευτέρας, κατέστρεψαν ένα μέρος του περίβολου, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη αρκετών γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιών.

«Η εισβολή του στρατού κατοχής έθεσε το νοσοκομείο εκτός λειτουργίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ασθενείς, ούτε τραυματίες», δήλωσε ο Φαντέλ Ναΐμ και πρόσθεσε ότι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από ισραηλινά πυρά, ενώ βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο, υπέκυψαν σήμερα.

«Μας έκλεισαν τα μάτια και μας έδεσαν. Τα χέρια μας πονούσαν από τα σχοινιά. Μείναμε δεμένοι για περισσότερες από εννέα ώρες μέσα στο κρύο», είπε μετά την απελευθέρωσή του ο νοσηλευτής Μοχάμαντ Αρατζ στην τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Βασάνιζαν όποιον ήθελαν. Ακούγαμε τα ουρλιαχτά ενώ είχαμε δεμένα τα μάτια. Δεν ξέραμε τι θα μας συμβεί, εάν θα μας σκοτώσουν ή αν θα επιβιώσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε άμεσα στους ισχυρισμούς αυτούς.

Υπενθυμίζεται πως το Αλ-Αχλι Αραμπ, που ονομάζεται επίσης νοσοκομείο Βαπτιστών, είχε ήδη υποστεί ζημιές μετά την έκρηξη στον χώρο στάθμευσής του στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Την Κυριακή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο αλ-Αχλι Αραμπ δεχόταν «τους ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση» του γειτονικού νοσοκομείου αλ-Σίφα, «για χειρουργικές επεμβάσεις».

Λιγότερο από το ένα τρίτο των νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας λειτουργεί και αυτό «εν μέρει», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT