Ισραήλ και Κύπρος ετοιμάζουν θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα

Ισραήλ και Κύπρος ετοιμάζουν θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα

«Στόχος μας είναι να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κύπρος και το Ισραήλ επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από την Κύπρο, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες εντείνονται, αυξάνεται και ο επείγων χαρακτήρας της ανάγκης να δράσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, από τη Λάρνακα μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ελι Κοέν. 

Το κυπριακό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την ασφαλή παροχή βιώσιμης, μεγάλης ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας. Τόσο το Ισραήλ όσο και η Κύπρος και άλλα κράτη της περιοχής είναι υπέρ της πρωτοβουλίας του ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα. Ο Ελι Κοέν τόνισε ότι αυτό θα γίνει «με οργανωμένο και ελεγχόμενο τρόπο».

«Στόχος μας είναι να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γρήγορη διαδρομή για το πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω αυτού του διαδρόμου», δήλωσε ο Κοέν.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT