Ε.Ε.: Ερευνα για τις εισαγωγές βιοντίζελ από την Κίνα

Ε.Ε.: Ερευνα για τις εισαγωγές βιοντίζελ από την Κίνα

Η Κίνα ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βιοντίζελ στο μπλοκ των 27, το 2023. Η έρευνα θα διαρκέσει έως και 14 μήνες και θα καλύψει την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για τις εισαγωγές βιοντίζελ μέσω Κίνας θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ύστερα από καταγγελίες Ευρωπαίων παραγωγών για «αθέμιτες πρακτικές». 

Οπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, «οι παραγωγοί της Ε.Ε. υπέβαλαν στοιχεία για εισαγωγές βιοντίζελ από την Κίνα σε τεχνητά χαμηλές τιμές και ισχυρίζονται ότι οι εισαγωγές βλάπτουν σημαντικά τη βιομηχανία, επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές αυτές».

Ηδη από τον περασμένο Αύγουστο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το κατά πόσο το βιοντίζελ από την Ινδονησία που εισάγεται μέσω Κίνας και Βρετανίας, παρακάμπτει τους ευρωπαϊκούς δασμούς.

Η νέα έρευνα, μετά την καταγγελία της ομάδας παραγωγών European Biodiesel Board, θα διαρκέσει έως και 14 μήνες, καλύπτοντας την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, με το ενδεχόμενο επιβολής προσωρινών δασμών να παραμένει ανοικτό.

Η Κίνα ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βιοντίζελ στο μπλοκ των 27 το 2023, ανέφερε σε δήλωσή του το European Biodiesel Board. Το 2023, οι κινεζικές εισαγωγές «προκάλεσαν κατάρρευση της αγοράς και κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής σε πολλά κράτη-μέλη», προσθέτει.

Το βιοντίζελ συγκαταλέγεται μεταξύ των εναλλακτικών καυσίμων που προωθούνται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις μεταφορές.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT