Μακρόν: Καταπολέμηση της τρομοκρατίας δε σημαίνει «ισοπέδωση της Γάζας»

Μακρόν: Καταπολέμηση της τρομοκρατίας δε σημαίνει «ισοπέδωση της Γάζας»

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να εδραιωθεί η ιδέα ότι αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα μπορούσε να σημαίνει επίθεση αδιακρίτως εναντίον αμάχων», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου προειδοποίηση στο Ισραήλ απηύθυνε την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,τονίζοντας ότι καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει «ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα».

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ο Μακρόν επανέλαβε την έκκλησή του για την επίτευξη μιας εκεχειρίας, η οποία «θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Καθώς οι εβδομάδες περνούν, δεν μπορούμε να αφήσουμε να εδραιωθεί η ιδέα ότι αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα μπορούσε να σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα ή επίθεση αδιακρίτως εναντίον αμάχων και θύματα μεταξύ των άμαχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

«Για τον λόγο αυτό, ενώ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην προστασία του και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ζητούμε την προστασία αυτών των ανθρώπων και μια εκεχειρία που οδηγεί σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους», τόνισε.

Ζήτησε δε από τους Ισραηλινούς «να σταματήσουν αυτή την αντιμετώπιση γιατί δεν είναι κατάλληλη, γιατί όλες οι ζωές αξίζουν και τις προστατεύουμε».

Υπεραμύνθηκε της «συνεκτικής» και «δίκαιης αντιμετώπισης» που ακολουθεί, όπως είπε, η Γαλλία, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτή «δεν ευχαριστεί καμία πλευρά».

«Πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στη διπλωματική μας ιστορία», όπως και «στις αξίες (και) στα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT