Ρωσία κατά ΗΠΑ για «διαρροές» σχετικά με τις επαφές για ανταλλαγές κρατουμένων

Ρωσία κατά ΗΠΑ για «διαρροές» σχετικά με τις επαφές για ανταλλαγές κρατουμένων

Οι επαφές για πιθανές ανταλλαγές πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον εξακολουθούν να συμμετέχουν σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά κατηγόρησε την αμερικανική πλευρά ότι διαρρέει λεπτομέρειες στα μέσα ενημέρωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 5 Δεκεμβρίου ότι η Ρωσία απέρριψε «νέα και σημαντική» πρόταση για την απελευθέρωση του Πολ Γουίλαν, πρώην Αμερικανού πεζοναύτη που εκτίει ποινή 16 ετών στη Ρωσία για κατασκοπεία και του Αμερικανού δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος αναμένει να δικαστεί στη Μόσχα αντιμετωπίζοντας επίσης την κατηγορία της κατασκοπείας.

Και οι δύο άνδρες αρνούνται ότι είναι κατάσκοποι και οι ΗΠΑ τους έχουν χαρακτηρίσει ως «άδικα κρατούμενους» από τη Ρωσία.

Επαφές των υπηρεσιών πληροφοριών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή: «Το ζήτημα της ανταλλαγής πολιτών που εκτίουν ποινές φυλάκισης στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά λεπτό. Οι αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα συχνά παρεμποδίζονται από το γεγονός ότι συζητούνται ενεργά δημοσίως».

Ανέφερε ότι οι επαφές για πιθανές ανταλλαγές πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT