Γκουτέρες: Η διανομή βοήθειας στη Γάζα εμποδίζεται από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ

Γκουτέρες: Η διανομή βοήθειας στη Γάζα εμποδίζεται από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ

«Η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απελπισμένες ανάγκες των κατοίκων της Γάζας», είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιουργεί τεράστια εμπόδια στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας» στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. 

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την επιχείρησή του, η οποία δημιουργεί τεράστια εμπόδια στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», τόνισε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους. Σημείωσε εκ νέου ότι «η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απελπισμένες ανάγκες των κατοίκων της Γάζας και να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνουν».

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο προβλέπεται η ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. 

Από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ενώ τα 13 υπόλοιπα (μόνιμα και μη) μέλη ψήφισαν υπέρ. Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι νομικά δεσμευτικά και βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλα τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο νέο ψήφισμα δεν περιλαμβάνει κάλεσμα για άμεση εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT