Χαμάς: Ανεπαρκές το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για να αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή», αναφέρει η Χαμάς

53" χρόνος ανάγνωσης

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας ότι πρόκειται για «ανεπαρκές βήμα» στην κάλυψη των αναγκών στον θύλακα.

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για να αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή […] Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο προβλέπεται η ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ενώ τα 13 υπόλοιπα (μόνιμα και μη) μέλη ψήφισαν υπέρ. Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι νομικά δεσμευτικά και βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλα τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο νέο ψήφισμα δεν περιλαμβάνει κάλεσμα για άμεση εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

MHT