Νετανιάχου: «Βαρύ το τίμημα» του πολέμου για το Ισραήλ

Νετανιάχου: «Βαρύ το τίμημα» του πολέμου για το Ισραήλ

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο αιματηρές δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει «πολύ βαρύ τίμημα» για το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από την Παρασκευή 14 στρατιώτες έπεσαν νεκροί μαχόμενοι σε παλαιστινιακό έδαφος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στρατιωτών στους 153. 

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο αιματηρές, δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις του Ισραήλ «δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουν να μάχονται». 

Αναφερόμενος στους τελευταίους αυτούς θανάτους Ισραηλινών στρατιωτών, ο Νετανιάχου τόνισε πως «αυτό είναι ένα δύσκολο πρωινό, μετά από μια πολύ δύσκολη ημέρα μάχης στη Γάζα. Όμως, οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν με πλήρη ισχύ μέχρι τέλους», επαναλαμβάνοντας τους στόχους του για την εξουδετέρωση της Χαμάς και την ασφαλή επιστροφή των ομήρων στην Γάζα. 

Μεγάλες απώλειες και για τους Παλαιστινίους

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το τελευταίο 24ωρο έχουν σκοτωθεί ακόμη 166 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά, από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποίησε η Χαμάς τη φονική επίθεση στο νότιο Ισραήλ, πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 54.000 έχουν τραυματιστεί.

Όπως γνωστοποίησε στρατιωτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, περίπου 8.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν πέσει νεκροί στον πόλεμο της Γάζας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός αυτός προκύπτει από στοχευμένους βομβαρδισμούς, από καταμετρήσεις στα πεδία των μαχών, αλλά και από τις ανακρίσεις αιχμαλώτων Παλαιστινίων.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT