Ερυθρά Θάλασσα: «Εκρήξεις στα ανοικτά της Υεμένης»

Ερυθρά Θάλασσα: «Εκρήξεις στα ανοικτά της Υεμένης»

Εθεάθησαν drones και πύραυλοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά, σύμφωνα με τη βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρήξεις στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα, αφότου εθεάθησαν drone και πύραυλοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά, σύμφωνα με τη βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας.

Συγκεκριμένα, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατηρήθηκαν προτού σημειωθούν δύο εκρήξεις σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο, το οποίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα στις δυτικές ακτές της Υεμένης, ανέφερε η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σε άλλο περιστατικό, μια έκρηξη ακούστηκε και πύραυλοι εθεάθησαν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο 60 ναυτικά μίλια από τη Χοντέιντα, σύμφωνα με την αρχή. Αλλη μια έκρηξη αναφέρθηκε πως σημειώθηκε σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από το ίδιο πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν στα περιστατικά εμπλέκεται το ίδιο πλοίο, το οποίο η αρχή δεν κατονόμασε. Λεπτομέρειες για το φορτίο ή μια ένδειξη πού το πλοίο ή τα πλοία κατευθύνονταν ή από πού είχαν αποπλεύσει επίσης δεν δόθηκαν. Και στα δύο περιστατικά το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η βρετανική αρχή δεν έκανε γνωστό από πού προήλθαν τα drones ή οι πύραυλοι και προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT