Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Ερντογάν, ο οποίος «διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους, είναι το τελευταίο άτομο που πρέπει να κηρύττει ηθική σε άλλους»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους», όπως τόνισε, «είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους».

Λίγο νωρίτερα, ο Ερντογάν –κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Αγκυρα– εξαπέλυσε σκληρή λεκτική επίθεση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.



Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αγκυρα, ο Ερντογάν επανέλαβε την κριτική του για τη δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί ακαδημαϊκούς και επιστήμονες που αντιμετώπισαν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τη σύγκρουση στη Γάζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT