Πρόταση-πλαίσιο από την Αίγυπτο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα

Πρόταση-πλαίσιο από την Αίγυπτο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα

Το Κάιρο έχει καταθέσει ως πρόταση ένα σχέδιο σταδιακών καταπαύσεων του πυρός που θα συνοδεύονται από απελευθερώσεις ομήρων και κρατουμένων

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι έχει προωθήσει πρόταση-πλαίσιο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Γάζα. Πρόκειται για ένα σχέδιο τριών φάσεων που στόχο έχει την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Η Αίγυπτος ακόμη δεν έχει λάβει απαντήσεις για την εν λόγω πρόταση από τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη και θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες όταν θα έχει λάβει τις απαντήσεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Πηγές των αιγυπτιακών Αρχών ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι η πρόταση περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός κατά στάδια και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων από τη Χαμάς και το Ισραήλ. Σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή, έχει παράλληλα τεθεί και το θέμα της διοίκησης της Γάζας μετά τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT