ΗΠΑ: Κυρώσεις για τη ροή ιρανικών κεφαλαίων στους Χούθι

ΗΠΑ: Κυρώσεις για τη ροή ιρανικών κεφαλαίων στους Χούθι

Επιβολή κυρώσεων σε ένα φυσικό πρόσωπο και τρία ανταλλακτήρια συναλλάγματος σε Τουρκία και Υεμένη, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή κυρώσεων σε ένα φυσικό πρόσωπο και τρία ανταλλακτήρια συναλλάγματος που φέρονται να διευκόλυναν τη ροή ιρανικής οικονομικής βοήθειας προς τους Χούθι, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Οι κυρώσεις, που είναι αντίποινα για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, περιλαμβάνουν τρία ανταλλακτήρια σε Τουρκία και Υεμένη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η σημερινή ενέργεια καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να περιορίσουμε την παράνομη ροή κεφαλαίων προς τους Χούθι, οι οποίοι εξακολουθούν να εξαπολύουν επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον ξένων πλοίων και απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Μπράιαν Νέλσον.

Επισημαίνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, οι Χούθι έχουν επιτεθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ως απάντηση στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Με τις επιθέσεις τους, οι αντάρτες έχουν ωθήσει ναυτιλιακούς κολοσσούς να διακόψουν τις διελεύσεις από το πέρασμα του Μπαμπ ελ Μαντέμπ και να εκτρέψουν τα πλοία τους γύρω από την Αφρική.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT