Το ΝΑΤΟ κατέγραψε πάνω από 300 «προκλήσεις» από ρωσικά μαχητικά το 2023

Το ΝΑΤΟ κατέγραψε πάνω από 300 «προκλήσεις» από ρωσικά μαχητικά το 2023

Οι περισσότερες αναχαιτίσεις σημειώθηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ κινητοποιήθηκαν περισσότερες από 300 φορές, αντιδρώντας σε «παραβιάσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών το 2023», όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

«Οι εναέριες συναντήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ με ρωσικά στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν ασφαλείς και επαγγελματικές» προστίθεται.

«Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρέμειναν σπάνιες και γενικά μικρής διάρκειας», αναφέρει ακόμη το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες αναχαιτίσεις σημειώθηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα».

Ενίσχυση της αεράμυνας

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, το ΝΑΤΟ ενίσχυσε σημαντικά την αεράμυνα στα ανατολικά με περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, πτήσεις επιτήρησης και επίγεια αεράμυνα.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε υπηρεσία όλο το εικοσιτετράωρο, μάχιμα σε περίπτωση ύποπτων ή αιφνιδιαστικών πτήσεων κοντά στον εναέριο χώρο των συμμάχων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Ντίλαν Γουάιτ.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις σφοδρότερες πυραυλικές επιθέσεις της στην Ουκρανία, σκοτώνοντας 13 αμάχους, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους και πλήττοντας κτίρια κατοικιών στο Κίεβο, στο νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT