Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Μπέλγκοροντ, ρωσικό μπαράζ κατά Κιέβου-Χαρκόβουο

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Μπέλγκοροντ, ρωσικό μπαράζ κατά Κιέβου-Χαρκόβουο

Σφοδρά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones στο Κίεβο και στο Χάρκοβο. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίσθηκαν σε επίθεση στην Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίσθηκαν σε επίθεση στην πόλη και την περιοχή του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν το υπουργείο Αμυνας και αξιωματούχοι της περιφέρειας. 

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από πύραυλο που έπεσε μπροστά από το αυτοκίνητό του και τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε μια έκθεση αυτοκινήτων.

Αξιωματούχοι της περιφέρειας Μπέλγκοροντ επισήμαναν από την πλευρά τους ότι αρκετά σπίτια και ένα αυτοκίνητο υπέστησαν ζημιές.

Συνολικά, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 17 ουκρανικούς «εναέριους στόχους», συμπεριλαμβανομένων ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών με αποτέλεσμα ένας αριθμός κατοικιών και αυτοκινήτων να υποστούν ζημιές. 

Ευρεία ρωσική αεροπορική επίθεση, με drones και πυραύλους, εναντίον του Κιέβου και του Χαρκόβου σήμερα το πρωί προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό 92, σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Μπέλγκοροντ, ρωσικό μπαράζ κατά Κιέβου-Χαρκόβουο-1

«Η Ρωσία βομβαρδίζει εσκεμμένα κατοικημένες περιοχές»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «εσκεμμένα» βομβαρδίζει «κατοικημένες περιοχές», μετά τη νέα μαζική επίθεση σήμερα το πρωί που στόχευσε ιδιαίτερα την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Το Κράτος της τρομοκρατίας (η Ρωσία) στοχεύει σκόπιμα κρίσιμες υποδομές και κατοικημένες περιοχές, αποδεικνύοντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει την επιθετικότητά της μέχρι να τη σταματήσουμε εμείς», δήλωσε ο Φουμέρνω στο X.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός από τους Ουκρανούς της πόλης Μπέλγκοροντ το Σάββατο, στον οποίο σκοτώθηκαν όπως ανακοίνωσε η Ρωσία 25 άμαχοι, «δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Από την Παρασκευή, όταν η Μόσχα πραγματοποίησε τους πιο σφοδρούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας από την έναρξη του πολέμου πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με περισσότερα από 300 drones και πυραύλους διαφόρων ειδών σε πόλεις στην Ουκρανία. 

Το Reuters δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις αναφορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. 

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT