Ιράν: «Η δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερη αντίσταση»

Ιράν: «Η δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερη αντίσταση»

«Το αίμα του μάρτυρα θα πυροδοτήσει αναμφίβολα άλλη μια έκρηξη στις φλέβες της αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών», δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Λίβανο, θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το αίμα του μάρτυρα θα πυροδοτήσει αναμφίβολα άλλη μια έκρηξη στις φλέβες της αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών, όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και ανάμεσα σε όλους όσοι αναζητούν την ελευθερία παγκοσμίως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανανί.

Παράλληλα, καταδίκασε την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου από «το επιθετικό σιωνιστικό καθεστώς».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, ο Σάλεχ αλ Αρούρι σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγε. Ηταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, καθώς και ηγέτης της Χαμάς στη Δυτική Οχθη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT