Αναφορές για νέα επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ

Αναφορές για νέα επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ

Το Μπέλγκοροντ, όπως και άλλες ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, έχει δεχθεί συχνές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία εκτόξευσε 12 πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, εναντίον της νότιας ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας και οι τοπικές Αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι η κατάσταση «παραμένει τεταμένη» στο Μπέλγκοροντ, όπου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι 25 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σε ουκρανικές επιθέσεις το Σάββατο.

Δεν έγινε λόγος για θύματα από τις τελευταίες επιθέσεις. Ο Γκλάντκοφ δήλωσε ότι η έκταση των ζημιών θα εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων

Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων στο Μπέλγκοροντ ήρθε καθώς τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσία εξαπέλυσε νέα πλήγματα κατά της Ουκρανίας, από τα σφοδρότερα του πολέμου, που σύντομα συμπληρώνει σχεδόν δύο χρόνια.

Το Κίεβο ανέφερε χθες, Τρίτη, ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει από την Παρασκευή περισσότερα από 300 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους διαφόρων ειδών κατά πόλεων σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Το Μπέλγκοροντ, όπως και άλλες ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, έχει δεχθεί συχνές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου, ωστόσο, η επίθεση του Σαββάτου ήταν μακράν η πιο φονική. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η επίθεση «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Ενας νεκρός και επτά τραυματίες ήταν ο απολογισμός επίθεσης στην περιοχή χθες, Τρίτη, ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές.

Σχετικά με τις σημερινές επιθέσεις, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U και έξι κατευθυνόμενους πυραύλους.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή, καθώς και στην πόλη Μπέλγκοροντ, η οποία αποτελεί το διοικητικό της κέντρο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT