Χούθι: «Καμία επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Χούθι: «Καμία επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Οι αντάρτες της Υεμένης «στοχοθέτησαν» σήμερα το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Tage, που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «στοχοθέτησαν» το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Tage, δήλωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιαχία Σαρέα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ δεν θα περάσει χωρίς απάντηση ή τιμωρία».

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, ωστόσο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας δήλωσε ότι είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι εκτόξευσαν χθες το βράδυ δύο πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων, κοντά στο στενό στρατηγικής σημασίας Μπαμπ ελ Μάντεμπ, όπως επιβεβαίωσε ο αμερικανικός στρατός, μερικές ώρες μετά τις πρώτες πληροφορίες για τις επιθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO).

Αρχικά, η UKMTO έκανε λόγο για έως και τρεις εκρήξεις, σε μικρή απόσταση, «1 έως 5 ναυτικών μιλίων» από πλοίο που βρισκόταν ανάμεσα στα παράλια της Ερυθραίας και της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως δεν υπέστη ζημιά και το πλήρωμα είναι «σώο».

Τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς, οι Χούθι πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ, από το οποίο διέρχεται το 12% του παγκόσμιου εμπορίου, σύμφωνα με το Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορικής Ναυτιλίας (ICS).

Οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως και η Χαμάς, έχουν προειδοποιήσει πως θα βάζουν στο στόχαστρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα αν έχουν οποιαδήποτε «σχέση» με το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT