Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μανάρ, που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ έκανε λόγο για τέσσερις «μάρτυρες», μεταξύ των οποίων, ο τοπικός αξιωματούχος Χουσεΐν Γιαζμπέκ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Νακούρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μανάρ, που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ έκανε λόγο για τέσσερις «μάρτυρες», μεταξύ των οποίων, και ο τοπικός αξιωματούχος Χουσεΐν Γιαζμπέκ.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τριώροφο σπίτι, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης εννέα πολίτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Πάνω από 150 μέλη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί»

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των μελών της Χεζμπολάχ που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από 150.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά σχεδόν καθημερινά εδώ και μήνες. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ευθύνεται για το χτύπημα.

Χθες Τετάρτη βράδυ, ο ισραηλινός στρατός ανάρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο, όπως ανέφερε, έδειχνε επίθεση σε «στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου».

Στο βίντεο φαίνονται κτίρια να πλήττονται, ενώ ακολουθούν τεράστιες εκρήξεις.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT