Το Ιράκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για επίθεση κατά δυνάμεων ασφαλείας

Το Ιράκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για επίθεση κατά δυνάμεων ασφαλείας

Σύμφωνα με το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού, «η επίθεση αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ»

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ φέρει την ευθύνη για την «αδικαιολόγητη» επίθεση νωρίτερα σήμερα Πέμπτη εναντίον δύναμης ασφαλείας στη χώρα.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντανί, «η επίθεση αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ».

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον δύο ένοπλα μέλη πολιτοφυλακής, η οποία φερόταν να υποστηρίζεται από το Ιράν, σκοτώθηκαν και ακόμα πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε ως στόχο το αρχηγείο της δύναμης στο Ιράκ και συγκεκριμένα στην ανατολική Βαγδάτη.

Οπως ανέφεραν νωρίτερα στο Reuters πηγές της ιρακινής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, δεν ήταν γνωστό ποιος βρισκόταν πίσω από το χτύπημα.

Με πληροφορίες από το Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT