Ο αμερικανικός στρατός πίσω από το χτύπημα στη Βαγδάτη

Ο αμερικανικός στρατός πίσω από το χτύπημα στη Βαγδάτη

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο κατά την επίθεση σκοτώθηκε επικεφαλής ιρακινής πολιτοφυλακής, ο οποίος ευθύνεται για επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε χτύπημα στη Βαγδάτη εναντίον ενός ηγέτη ιρακινής πολιτοφυλακής, που ευθύνεται για επιθέσεις σε αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο Ιρακινός επικεφαλής της οργάνωσης και ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, το πλήγμα σημειώθηκε εναντίον ενός οχήματος και είχε ως στόχο τον ηγέτη της «Harakat al Nujaba». Από την πλευρά τους, αστυνομικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε τουλάχιστον δύο ρουκέτες εναντίον ενός κτιρίου στην ανατολική Βαγδάτη.

«Θα ανταποδώσουμε και θα κάνουμε τους Αμερικανούς να μετανιώσουν που πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση», απάντησε τοπικός διοικητής της ιρακινής πολιτοφυλακής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 900 στρατιώτες στη Συρία και 2.500 στο Ιράκ. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο ρόλος των στρατευμάτων της στις δύο αυτές χώρες είναι να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη ανάκαμψη των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ επιτέθηκαν επίσης στους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ύστερα από επιθέσεις σε πλοία κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν, συνδέονται με το Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT