Λίβανος: Καταγγέλλει στο Σ.Α. του ΟΗΕ τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς

Λίβανος: Καταγγέλλει στο Σ.Α. του ΟΗΕ τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς

Η Βηρυτός κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της για να βομβαρδίζει τη Συρία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λίβανος υπέβαλε καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «τη στοχευμένη δολοφονία από το Ισραήλ» του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, στην πρωτεύουσα Βηρυτό, την οποία χαρακτήρισε «την πιο επικίνδυνη φάση» των ισραηλινών επιθέσεων στη χώρα.

Στην καταγγελία, που φέρει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου αλλά είδε σήμερα το Reuters, αναφέρεται πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε έξι πυραύλους στην επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Αρούρι και προστίθεται πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να βομβαρδίζει τη Συρία.

Σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας του Λιβάνου, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε επίθεση ισραηλινών drones στο προάστιο Νταχίγε της Βηρυτού.

Ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, κάνοντας λόγο για «νέο ισραηλινό έγκλημα». Υπογράμμισε επίσης ότι είναι μια προσπάθεια να οδηγηθεί ο Λίβανος σε πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT