ΗΠΑ: Εκκληση στη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες»

ΗΠΑ: Εκκληση στη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες»

Κάλεσμα από την Ουάσιγκτον για «ουσιαστικές συζητήσεις»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις «αποσταθεροποιητικές της ενέργειες» και να επαναλάβει τη διπλωματία μετά την εκτόξευση εκατοντάδων οβίδων από την Πιονγκγιάνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά σε απομακρυσμένα νοτιοκορεατικά νησιά.

«Καλούμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) να απόσχει από κάθε νέα πρόκληση, αποσταθεροποιητικές ενέργειες και να επαναλάβει τη διπλωματία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ.

«Ζητούμε ιδιαιτέρως από τη ΛΔΚ να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συζητήσεις ώστε να βρεθούν τρόποι διαχείρισης των στρατιωτικών κινδύνων και να επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», είπε και πρόσθεσε ο αξιωματούχους: «Οπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά εχθρική πρόθεση προς τη Βόρεια Κορέα». 

Η Πιονγκγιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι η εκτόξευση των οβίδων της κοντά σε δύο νησιά της Νότιας Κορέας ήταν «μια φυσική απάντηση και ένα αντίμετρο» στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήγαγε η Σεούλ, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT