Τουρκία: Ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Aντονι Μπλίνκεν, συνάντησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτού αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Ιμπραήμ Καλίν και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

Τετ-α-τετ Φιντάν – Μπλίνκεν

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τα μαχητικά F-16 που ζητάει η Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα, όπου Aγκυρα και Ουάσινγκτον έχουν διαφορικές προσεγγίσεις, ήταν τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία.

Επί τάπητος τέθηκαν περιφερειακά θέματα και οι διμερείς σχέσεις.

Τουρκία: Ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη-1
Φωτ.: AP
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT