Γάζα και Σουηδία στην ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν – Ερντογάν

Γάζα και Σουηδία στην ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν – Ερντογάν

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης» στη Μέση Ανατολή.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σύγκρουση στη Γάζα, αλλά και για τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες ασφάλειας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνομίλησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Οσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο Αντονι Μπλίνκεν «τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων, να επεκταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να μειωθούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και την ανάγκη εργασίας για μια ευρύτερη, διαρκή περιφερειακή ειρήνη που θα διασφαλίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και θα προωθεί την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζήτησε με τον πρόεδρο Ερντογάν για τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, για την ολοκλήρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και για την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπλίνκεν πραγματοποίησε συνάντηση περίπου δύο ωρών και με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT