Γάζα: 73 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο

Γάζα: 73 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα του, χωρίς να υπάρχει ένδειξη πως τα όπλα θα σιγήσουν στη Γάζα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομήντα τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 99 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά τον θύλακο από το 2007.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα του, χωρίς να υπάρχει ένδειξη πως τα όπλα θα σιγήσουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί την τέταρτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από την έναρξη της σύγκρουσης, κάλεσε τον ισραηλινό στρατό, που συνεχίζει τα πολύνεκρα αεροπορικά πλήγματά του, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων.

Κίνδυνος «μετάστασης του πολέμου»

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε παράλληλα για τον κίνδυνο εξάπλωσης της σύρραξης. Επίσης υπογράμμισε χθες, Κυριακή, ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» το Ισραήλ, που υποστηρίζεται στρατιωτικά και πολιτικά από τις ΗΠΑ, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα, έχοντας πλάι του τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT