Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία και πάλι τη Δευτέρα

Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία και πάλι τη Δευτέρα

«Ο εχθρός επιτίθεται άγρια σε ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, δήμαρχος της πόλης Κριβί Ριχ της νότιας Ουκρανίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση σε όλη την Ουκρανία κατά τις πρωινές ώρες νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, πλήττοντας οικιστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Σε ολόκληρη τη χώρα ήχησαν σειρήνες από τις 6 π.μ. περίπου τοπική ώρα, με την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας να αναφέρει ότι η χώρα δέχτηκε διαδοχικά κύματα απειλής με επιθέσεις πυραύλων Κρουζ και σε ορισμένες περιοχές βαλλιστικών πυραύλων.

«Ο εχθρός επιτίθεται»

«Ο εχθρός επιτίθεται άγρια σε ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, δήμαρχος της πόλης Κριβί Ριχ της νότιας Ουκρανίας, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο Βίλκουλ ανέφερε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την έκταση των πιθανών ζημιών θα αποκαλυφθούν μετά το τέλος της ρωσικής επίθεσης.

Οι στόχοι της επίθεσης και η πλήρης κλίμακα των χτυπημάτων δεν ήταν άμεσα σαφείς. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Μόσχα.

Ο Ανατόλι Κούρτιεβ, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της νοτιοανατολικής Ζαπορίζια, δήλωσε στο Telegram ότι η πυραυλική επίθεση στην πόλη είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τουλάχιστον μία γυναίκα τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ στο Telegram. Οπως είπε, χτυπήθηκαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Γιούρι Μαλάσκο, και τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Οι πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο Μαλάσκο στο Telegram.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας σε άλλες πόλεις δήλωσαν επίσης ότι οι πόλεις τους δέχθηκαν «μαζική πυραυλική επίθεση» από τη Ρωσία.

Δύο χρόνια πολέμου

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία με πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, και οι δύο πλευρές έχουν στραφεί σε αυξημένες αεροπορικές επιδρομές η μία στα εδάφη της άλλης, έχοντας δυσκολευτεί να επιτύχουν σημαντικά κέρδη κατά μήκος των μετώπων.

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της στο Κίεβο, καθώς και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο.

Με πληροφορίες από το Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT