Ιμάμογλου: Δηλώνει «βέβαιος» για την επανεκλογή του στην Κωνσταντινούπολη αλλά βλέπει «δυσκολίες»

Ιμάμογλου: Δηλώνει «βέβαιος» για την επανεκλογή του στην Κωνσταντινούπολη αλλά βλέπει «δυσκολίες»

«Αυτές οι εκλογές θα είναι πιο δύσκολες από τις προηγούμενες», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ότι οι τουρκικές αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο πρόκειται να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέρ «της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου».

Ο 52χρονος Ιμάμογλου, που θα είναι ξανά ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, υποστήριξε ότι η επανεκλογή του θα είναι πιο δύσκολη φέτος από ό,τι ήταν το 2019, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους αυτήν τη φορά ενάντια στους υποψηφίους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου ωστόσο τόνισε, μιλώντας στο Reuters, ότι είναι βέβαιος ότι θα νικήσει τον νέο πολιτικό αντίπαλο, υποψήφιο του ΑΚΡ, Μουράτ Κουρούμ.

«Αυτή η πόλη μπορεί να στείλει τα μηνύματά της αναφορικά με τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Αν συμβεί αυτό, θα σταλούν πολλά μηνύματα και στην κυβέρνηση. Ας τους αφήσουμε να ανησυχούν για αυτό», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Η εκλογή Ιμάμογλου στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έδωσε τέλος σε 25 χρόνια διοίκησης της Κωνσταντινούπολης από εκλεκτούς του AKP –και από τον ίδιο τον Ερντογάν που ήταν δήμαρχος της Πόλης από το 1994 έως το 1998– και τους ισλαμιστές προκατόχους του.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ερντογάν επανεξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ το AKP και οι σύμμαχοί του εξασφάλισαν παράλληλα και την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές.

Το CHP και τα άλλα μεγάλα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών το εθνικιστικό IYI της Μεράλ Ακσενέρ και το φιλοκουρδικό DEM, δεν συμφώνησαν να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους στις μεγάλες πόλεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Αυτές οι εκλογές θα είναι πιο δύσκολες από τις προηγούμενες», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT