Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε στέλεχος της Χαμάς στη Συρία

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε στέλεχος της Χαμάς στη Συρία

Ο αξιωματούχος της Χαμάς φέρεται να ευθυνόταν για πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν στέλεχος της Χαμάς στη Συρία, το οποίο θεωρούν ότι ευθυνόταν για τις πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

«Οι IDF εξόντωσαν τον Χασάν Χακάσα στην Μπέιτ Τζεν της Συρίας. Ηταν σημαντικό στέλεχος, υπεύθυνο για τις ρουκέτες που εκτόξευσε τις τελευταίες εβδομάδες η Χαμάς από συριακό έδαφος εναντίον του Ισραήλ», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις από το συριακό έδαφος και θεωρούμε τη Συρία υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα που προέρχεται από την επικράτειά της», υπογραμμίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Κλιμάκωση των ισραηλινών χτυπημάτων στη Συρία»

Νωρίτερα, έξι στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των οποίων βρίσκεται αξιωματικός των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφεραν ότι το Ισραήλ έχει αλλάξει στρατηγική όσον αφορά τα χτυπήματά του στη Συρία ιδιαίτερα μετά την επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο, αλλά και τις ανταλλαγές πυρών στα σύνορα με τον Λίβανο.  

Συγκεκριμένα, αν και το Ισραήλ πλήττει εδώ και χρόνια στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου δραστηριοποιείται η λιβανέζικη οργάνωση της Χεζμπολάχ, τώρα εξαπολύει πιο θανατηφόρες και συχνές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ιρανικών μεταφορών όπλων και συστημάτων αεράμυνας στη Συρία.

Ενας διοικητής που πρόσκειται στο συριακό καθεστώς και δύο επιπλέον πηγές που φέρονται να γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε εγκαταλείψει τους μέχρι πρόσφατα άτυπους «κανόνες του παιχνιδιού»

«Συνήθιζαν να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές, χτυπούσαν κοντά στο φορτηγό, οι δικοί μας έβγαιναν από το φορτηγό και μετά χτυπούσαν το φορτηγό», είπε ο διοικητής, περιγράφοντας τις ισραηλινές επιδρομές σε μεταφορές όπλων πριν από τις 7 Οκτωβρίου. «Τώρα αυτό έχει τελειώσει. Το Ισραήλ εξαπολύει πιο θανατηφόρες και πιο συχνές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ιρανικών μεταφορών όπλων και συστημάτων αεράμυνας στη Συρία. Βομβαρδίζουν τους πάντες απευθείας. Βομβαρδίζουν για να σκοτώσουν», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT