Ιαπωνία: Ξεπερνούν τους 200 οι νεκροί από τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς

Ιαπωνία: Ξεπερνούν τους 200 οι νεκροί από τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς

Οι περισσότεροι θάνατοι από τον σεισμό καταγράφηκαν στις πόλεις Γουαζίμα και Σούζου στην επαρχία Ισικάουα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεισμός, που έπληξε την κεντρική Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά, στοίχισε τη ζωή σε 202 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές της επαρχίας Ισικάουα, όπου σημειώθηκε η καταστροφή.

Οι περισσότεροι θάνατοι από τον σεισμό καταγράφηκαν στις πόλεις Γουαζίμα και Σούζου στην Ισικάουα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι αγνοούμενοι ανέρχονται πλέον σε 202.

Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα εκκένωσης στην Ισικάουα, ενώ περίπου δώδεκα εξ αυτών φέρεται να έχουν προσβληθεί από Covid σε τρεις τοποθεσίες στην πόλη Σίκα. 

Παράλληλα, τουλάχιστον 3.300 άνθρωποι, κυρίως στη Γουαζίμα και τη γειτονική Σούζου, παραμένουν αποκομμένοι λόγω των κατεστραμμένων δρόμων. Σημειώνεται μάλιστα ότι περισσότερα από 80 σχολεία παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της αχρήστευσης των εγκαταστάσεων.

Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, τη διάθεση 4,74 δισ. γιεν (33 εκατ. δολάρια) από τα αποθεματικά στον προϋπολογισμό του 2023 για τη στήριξη των θυμάτων του σεισμού της χερσονήσου Νότο, συμπεριλαμβανομένων και μέτρων ώστε να βοηθηθούν οι πληγέντες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Με πληροφορίες από AFP, Kyodo News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT