Αναφορές για τρεις νεκρούς στον νότιο Λίβανο από ισραηλινή επίθεση με drone

Αναφορές για τρεις νεκρούς στον νότιο Λίβανο από ισραηλινή επίθεση με drone

Οι αναφορές έρχονται σε συνέχεια ισραηλινής επίθεσης χθες, Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ανώτερου μέλους των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον αυτοκινήτου στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά και λιβανέζικα μέσα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Οι αναφορές έρχονται σε συνέχεια ισραηλινής επίθεσης χθες, Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ανώτερου μέλους των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ. Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή, με σκοπό να αποτρέψει περιφερειακή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα.

Επιθέσεις σε «αρχηγείο» και «τρομοκρατικές υποδομές»

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Βηρυτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Αλ Αρούρι, έχουν ενταθεί τα βίαια επεισόδια στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.

Μη επαληθευμένα βίντεο, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, δείχνουν τα επακόλουθα υποτιθέμενης επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό στρατιωτικό αρχηγείο στο βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης σήμερα βίντεο με μαχητικά αεροσκάφη του να επιτίθενται σε «τρομοκρατικές υποδομές στο χωριό Κίλα στον νότιο Λίβανο».

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου ξεκίνησε διασυνοριακές επιθέσεις στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Εκτοτε τα βίαια επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά. Νωρίτερα το πρωί, σειρήνες ήχησαν για ακόμη μία φορά στο βόρειο Ισραήλ προειδοποιώντας για πιθανές εισερχόμενες επιθέσεις με πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT