Πρωθυπουργός Λιβάνου: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με το Ισραήλ

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με το Ισραήλ

«Επιδιώκουμε μόνιμη σταθερότητα και ζητάμε μια διαρκή ειρηνική λύση», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι εν μέσω της κλιμάκωσης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε σε ανώτερο αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών ότι η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο ώστε να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα στα νότια σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Μικάτι συναντήθηκε στη Βηρυτό με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά τονίζοντας «την πρόθεση του Λιβάνου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας σταθερότητας στον νότιο Λίβανο κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ».

«Επιδιώκουμε μόνιμη σταθερότητα και ζητάμε μια διαρκή ειρηνική λύση. Αντ′ αυτού λαμβάνουμε προειδοποιήσεις από διεθνείς απεσταλμένους για πόλεμο στο Λίβανο», δήλωσε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός. «Αυτό που επαναλαμβάνω στους απεσταλμένους αυτούς είναι: Υποστηρίζετε την ιδέα της καταστροφής; Είναι αποδεκτό αυτό που συμβαίνει στη Γάζα;», πρόσθεσε. 

Από τις αρχές Οκτωβρίου, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η λιβανέζικη παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση της Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με τον ισραηλινό στρατό στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Οι εχθροπραξίες έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων να φύγουν για λόγους ασφαλείας. Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω κλιμάκωσης στην περιοχή, εκφράζονται φόβοι ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT